Як вступити до університету в Словаччині без зайвого стресу?
|
|
serhiikovalski | Дата: Неділя, 09.03.2025, 16:53 | Повідомлення # 1 |
Сержант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Хлопці, хтось має досвід вступу в університети за кордоном? Я задумався про Словаччину, кажуть там безкоштовне навчання, але не знаю, з чого почати. Документи, переклади, взагалі якась купа всього...
|
|
| |
yuriy_hrynevsky | Дата: Неділя, 09.03.2025, 16:58 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
| Ооо, я теж колись про це думав. Але чув, що там така бюрократія, що можна втомитись ще до вступу. Знайомий намагався сам усе зробити — то щось не так заповнив, то не встиг подати вчасно. Мені здається, без допомоги це реально важко.
|
|
| |
viktorkoroviak | Дата: Неділя, 09.03.2025, 17:02 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
| Ну, це ще залежить. У мене брат вступав до Університету Павла Йозефа Шафарика. Спочатку думав усе робити сам, але потім звернувся до людей, які допомагають з документами і всіма цими нюансами. Ось тут, якщо цікаво: https://slovakstudy.com/uk....ika-v-k . Кажу чесно, це врятувало купу нервів. Потім залишалося тільки підготуватися до навчання і пакувати валізи.
|
|
| |
serhiikovalski | Дата: Неділя, 09.03.2025, 17:06 | Повідомлення # 4 |
Сержант
| О, це круто! А як там взагалі з житлом? Дорого?
|
|
| |
viktorkoroviak | Дата: Неділя, 09.03.2025, 17:07 | Повідомлення # 5 |
Рядовий
| Ну, в гуртожитках місця швидко розбирають, тому краще шукати варіанти заздалегідь. Але в цілому жити там цілком реально по бюджету. А ще раджу не тягнути до останнього з документами — там такі черги, що можна запізнитися на початок навчання. Якщо підхід правильний, то все буде норм
|
|
| |