ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
П`ятниця, 29.03.2024, 04:19
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » ЖИТЛОВО_КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Двоставковий тариф
Двоставковий тариф
AДМДата: Середа, 29.06.2011, 17:31 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
"Свобода" обіцяє завтра скасувати двоставковий тариф у Львові

Завтра, 30 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради фракція ВО «Свободи» обіцяє скасувати двоставковий тариф за теплопостачання. Відповідну заяву озвучив 29 червня на прес-конференції голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Його однопартієць, депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук багатозначно зауважив, що через декілька днів у Львові розпочнуться розмови про «армагеддон», оскільки буде скасовано двоставковий тариф.

Він зазначив, що фракція «Свободи» вважає двоставковий тариф таким, який треба скасувати. Депутат мотивує це тим, що провівши впродовж кількох місяців зустрічі з львів’янами, депутати від «Свободи» виявили, що 99,9% мешканців – проти такого тарифу. Водночас, він не уточнив, яку кількість львів’ян було опитано «свободівцями». «Мало кому цікаво платити за невідомо які послуги впродовж 12 місяців», – сказав Мельничук і додав, що оплата за спожите тепло має здійснюватися саме за фактом надання послуги.

Він додав, що склад тарифу є незрозумілим, зокрема в частин складової про додаткове теплове навантаження. Також, за словами «свободівців», тариф, яким користується місто, впливає на кількість сімей, які можуть отримати субсидії на оплату за тепло. Також, за словами Любомира Мельничука, Львову недоцільно використовувати двоставковий тариф, оскільки він має свою теплоелектроцентраль і нагадав, що однією з постанов КМУ рекомендує містам з ТЕЦ не використовувати такий тариф.

У підготовленому «свободівцями» проекті ухвали щодо скасування двоставкового тарифу йдеться про скасування рішень виконкому Львівської міської ради від 2006 року та від 2007 року, якими, кажуть партійці, було запроваджено тариф.

Відтак місто зможе повернутись до рішення виконкому від 2005 року – і використовувати одноставковий тариф, а також зможе звернутись до НКРЕ щодо встановлення нового тарифу. Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку ціну на тепло закладено в старому рішенні, партійці зазначили, що йдеться про 99 коп/ГКал. На уточнення, чи платитимуть відтак львів’яни за тепло за такою ціною, якщо завтра скасують двоставковий тариф, або ж, якою буде ситуація, поки НКРЕ розроблятиме нові тарифи, Руслан Кошулинський відповів, що завдання депутата – відстоювати волю мешканців, які, з його слів, хочуть, аби скасували двоставковий тариф. Також він не зміг назвати точно, яким є чинний тариф за тепло у Львові.

Разом з тим, він наголосив, що при скасування двоставкового тарифу більше сімей у місті зможуть отримати субсидії. На сьогодні з його слів, з близько 248,5 тис. сімей у Львові субсидії отримує близько половини з них. При переході на одно ставковий тариф, каже він, це показник можна буде збільшити чи не на 50%. «Кошти з державного бюджету надходитимуть в більшому обсязі. Це закон… І це кошти не місцевого бюджету, а загальноукраїнського… Двоставковий тариф більш вигідний «Теполокомуненерго», а одноставковий - місту», – пояснив він.

Також «свободівці» запевнили, що вимагатимуть ліквації у Львові ЖЕКів, оскільки останні, кажуть партійці, незаконно здійснюють свою діяльність. Разом з тим, серед зауважень до ЖЕКів, партійці озвучили той факт, що при розрахунках мешканців ЖЕКи, як посередники, часто затримують ці суми, сплачені за надані послуги, і вони не надходять до конкретних надавачів послуг – теплових підприємств. На запитання про те, що робитиме «Свобода», якщо мер Львова Андрій Садовий накладе вето на ухвалу про скасування двоставкового тарифу, Кошулинський зазначив: «Будемо долати вето 15 числа». Він також зазначив, що партія готова до загальноміського референдуму з цього тарифного питання.

На запитання про те, чи не є підняття цього питання черговим піар-ходом «свободівці», Руслан Кошулинський наголосив, що влітку такий піар-хід був би нелогічним і додав, що політичне життя прокидається восени.

Як інформував ZAXID.NET, за словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Наталії Павлюк, сума оплати за теплопостачання за одноставковим тарифом дорівнює сумі за двоставковим. Нагадаємо, у жовтні 2006 року Кабінет Міністрів України зобов'язав усі теплопостачальні підприємства застосовувати у роботі двоставкові тарифи. Кабмін 26 квітня 2007 року розпорядженням №229 зобов’язав Міністерство з питань ЖКГ разом з місцевими органами виконавчої влади вжити заходів з впровадження двоставкових тарифів. Відповідне рішення виконкому Львівської міської ради у Львові діє від 25 листопада 2006 року.

У Львові з 1 січня 2011 року тарифи на теплопостачання та гаряче водопостачання зросли на 10%. Відтак для тих, хто користується послугами "Залізничтеплоенерго", тарифи на тепло становлять 17,24 грн/куб м гарячої води та 163,63 грн/Гкал, вартість опалення не змінилась – 1,53 грн/кв м. Для споживачів ЛКП "Львівтеплоенерго" гаряча вода коштує 18,75 грн/кубометр та 179,71 грн/Гкал, опалення – 1,3 грн (не змінилось).
 
АльбиночкаДата: Середа, 28.11.2018, 11:37 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 14
Репутація: 0
Статус: Offline
тарифы только повышать умеют и все, а куда еще выше?
 
devushkaketДата: Понеділок, 06.06.2022, 14:25 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
smile
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » ЖИТЛОВО_КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Двоставковий тариф
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024