ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
П`ятниця, 03.05.2024, 06:52
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Галицький суд щодо дитмайданчика на Лисенка
Галицький суд щодо дитмайданчика на Лисенка
AДМДата: Вівторок, 01.03.2011, 15:49 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Суд щодо дитмайданчика на Лисенка усіляко затягують

Сьогодні, 1 березня, у Галицькому районному суді м. Львова суддя Віталій Стрельбицький повернувся після перерви оголошеної 18 лютого до попереднього розгляду адміністративного позову мешканців вул. Лисенка, котрі клопочуть про скасування ухвал та рішень ЛМР, якими було віддано під забудову земельну ділянку, де розташований дитячий майданчик та частина пам’ятки архітектури (сад монастиря Францисканців).

Цього разу на судове засідання прибули представники позивачів та відповідача (очільниця відділу юридичного управління ЛМР Ельвіра Колос), а також представники третьої сторони – директор компанії «Горган» Андрій Саєнко та адвокат Геннадій Колодін.

Нагадаємо, оскільки справа щодо захисту від забудови дитячого майданчика на вул. Лисенка та руйнування пам’ятки архітектури набула міжнародного резонансу і знайшла висвітлення у резолюціях ЮНЕСКО, то закономірно, що й серед міських мешканців її позитивне вирішення викликає чимале зацікавлення, адже йдеться про право кожного львів’янина на спільну власність, якою є міські сквери, парки, сади та дитячі майданчики. Отож серед слухачів, які слідкують за перебігом судових слухань у цій справі є чимало представників громадськості на чолі з Героєм України Юрієм Шухевичем.

Лінія представника ЛМР залишилася незмінною: міська рада визнає позовні вимоги, однак сама не в силі скасувати власні ухвали, – це має зробити суд. На вимогу позивачів Віра Колос надала документи, які передували прийняттю рішень і ухвал, що ними ділянка із охоронним статусом була віддана під житлову забудову. Адже, нагадаємо, у львів’ян є підстави підозрювати, що ці документи були сфальшовані групою посадовців ЛМР на користь забудовника. За такої позиції, здавалося б, ніщо не заважало б судді перейти до розгляду справи по суті, коли б не клопотання представника третьої сторони, а саме компанії «Горган», про визначення підсудності справи та прохання залишити позовні заяви без розгляду.

Дошукуючись будь-яких зачіпок, які б стали підставою у відмові розгляду заяв позовниць, адвокат компанії «Горган» Геннадій Колодін просив залучити до розгляду ще й управління державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Держкомзему у м.Львові та Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, бо на їхніх висновках буцімто базувалися рішення та ухвали ЛМР щодо надання ділянки в оренду під забудову. Адвокат Колодін просив прийняти суд ухвалу про залишення без розгляду позовної заяви та надати йому ухвалу про поновлення строку звернення до суду за позовами до суб’єктів владних повноважень.

Представник позивачів Наталія Сікевич розцінила такі дії третьої сторони, як затягування судових слухань і «процесуальну диверсію». Інші представники позивачів погодилися із тим, що такі дії адвоката Колодіна є «замилюванням очей суду, щоб не переходити до слухання по суті». Представниця ЛМР зауважила, що хоча Держкомзем та ДАБК дають висновки, однак ухвали приймає міськрада і за них відповідає, у кожному разі висновки згаданих органів не є складовими проекту відведення земельних ділянок.

Єдине у чому пішов суд назустріч компанії «Горган» – це надав час на вивчення долучених до справи додаткових документів, що їх надала представниця ЛМР

Відтак, суддя Віталій Стрельбицький оголосив перерву до 17 березня, призначивши засідання на 12.00.

 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Галицький суд щодо дитмайданчика на Лисенка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024