ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
П`ятниця, 03.05.2024, 10:51
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Мешканці Львівщини судяться з Кабміном за землю
Мешканці Львівщини судяться з Кабміном за землю
svobodaДата: Вівторок, 14.06.2011, 15:11 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: впевнені
Повідомлень: 24
Репутація: 1
Статус: Offline
26 квітня, 2011 15:11 -25



Мешканці села Зубра, що під Львовом, звернулися до київського Печерського суду з позовом про оскарженням розпорядження Кабінету міністрів щодо відчуження земельних ділянок для будівництва транспортної розв’язки до львівського стадіону до Євро-2012.
Як повідомив представник ініціативної групи мешканців села Андрій Петришин, загалом до Печерського суду звернулися три особи – Наталія Дудік, власниця земельної ділянки в розмірі 1,8 га, Валентина Бобенчик (1,8 га) та Ольга Петрів (1,9 га). Позивачі вимагають скасування окремих положень розпорядження Кабміну №195-р від 17 березня 2011 року, якими передбачається викуп їхніх земельних ділянок за ціною 6,25 грн за квадратний метр. Позови розглядатимуть судді Костянтин Винокуров, Валерій Кузьменко та Наталія Клочкова відповідно.

За словами Петришина, перше засідання Київського окружного адміністративного суду має відбутися завтра, 27 квітня. Окрім того, за його словами, власники земельних ділянок у с. Зубра мають намір вже сьогодні звернутися до Львівського окружного адміністративного суду з оскарженням дій Львівської ОДА щодо виконання цього урядового розпорядження.

Як інформували ЗМІ, за розпорядженням уряду від 17 березня Львівська облдержадміністрація зобов’язана забезпечити викуп землі для будівництва розв’язки за південною околицею м. Львова, Сихівського району, між с. Зубра та с. Солонка на міжнародній автомобільній дорозі М-06, тобто кільцевій дорозі. Передбачалося, що у зв’язку із цим на засідання сесії Львівської обласної ради 29 березня буде винесене відповідне рішення.

28 березня під час прес-конференції керівництва Львівської обласної ради представник ініціативної групи Андрій Петришин повідомив, що декілька власників земельних ділянок у Зубра не хочуть продавати свої земельні ділянки за вказаною в розпорядженні ціною у 6,25 грн/кв. м., а натомість хочуть отримати рівноцінні ділянки безпосередньо у Зубрі.

На сесійному засіданні 5 квітня Львівська обласна рада не підтримала проекту рішення, представленого заступником голови Львівської ОДА Володимиром Губицьким, щодо надання згоди на викуп земельних ділянок для побудови транспортної розв’язки для стадіону до Євро-2012 по 6 грн 25 коп. за м кв. Депутати вказали, зокрема, на те, що для винесення такого питання на сесію обласної ради немає законних підстав.

ZAXID.NET
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Суди » Мешканці Львівщини судяться з Кабміном за землю
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024