ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Неділя, 19.05.2024, 15:22
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Гудима
Гудима
AДМДата: Четвер, 24.02.2011, 16:30 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Львівська міська рада продукує незаконні ухвали, - Гудима


Серед ухвал Львівської міської ради вже є кілька незаконних. Про це сьогодні, 24 лютого, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив правознавець, координатор ГО «Гармонія і порядок» Дмитро Гудима.

«На жаль, серед ухвал міськради є незаконні. Ці ухвали стосуються земельних питань. Часто рішення приймається без відповідної документації, без виготовленого проекту землеустрою наданої ділянки. Я вбачаю дві такі причини цього: або комусь ця земля дуже була потрібна, і він не міг чекати, або ж депутати не надто добре з’ясували порядок передачі землі в оренду. Таких ухвал є чотири», - заначив Дмитро Гудима.

Він також додав: «Велика кількість депутатських звернень, як правило, ділиться на дві групи. Це емоційні, або популістичні заяви та конструктивні, які стосуються господарських питань. Не всі рішення подаються на сайті Львівської міської ради, або ж подаються невчасно».

Причину цього правознавець вбачає у тому, що нема ухвали про порядок оприлюднення рішень на офіційній сторінці Львівської міської ради.

 
НадіяДата: Четвер, 24.02.2011, 19:04 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: впевнені
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Львівська міськрада VI скликання встигла прийняти 4 земельні ухвали з порушеннями, - правник
16:40, 24.02.2011Дмитро Гудима. Фото: pressclub.lviv.ua1На жаль, серед тих ухвал, які приймалися з земельних питань уже у цьому, VI скликанні Львівської міської ради, з’явилися й деякі явно незаконні, коли без виготовлення проекту землеустрою, були передані в оренду або у власність земельні ділянки тим чи іншим організаціям, фізичним особам-підприємцям. Про це 24 лютого під час засідання львівського прес-клубу заявив правознавець, координатор громадської організації «Гармонія і порядок» Дмитро Гудима.
Він уточнив, що знайшов на сайті ЛМР серед ухвал з земельних питань, проголосованих у грудні 2010 року, чотири таких ухвали.

Д.Гудима заявив: «Може бути дві причини цих речей. Перша – що комусь це було дуже потрібно, можемо таке припускати, а друга – що нова каденція депутатів могла не дуже добре розібратися, який насправді порядок передання земельних ділянок в оренду або власність».

Правознавець зазначив: «Земельний Кодекс чітко зобов’язує здійснювати передачу в оренду чи власність земельної ділянки після виготовлення проекту землеустрою. Я нарахував чотири ухвали, їх, до речі, можна побачити на сайті, де ділянки передані в оренду чи власність за технічною документацією».

Він додав: «Проект землеустрою та технічна документація – абсолютно різні документи. І, вочевидь, виділяючи земельну ділянку за технічною документацією, заявникові щонайменше на рік пришвидшили отримання земельної ділянки».

 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Гудима
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024