ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Вівторок, 07.05.2024, 22:29
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Садовий проти Свободи
Садовий проти Свободи
AДМДата: Вівторок, 29.05.2012, 14:38 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Садовий проти Свободи

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив надати йому пояснення депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Рікоти та працівниці секретаріату мерії щодо того, як вона змогла голосувати замість депутата на сесії 24 травня. Про це сказав міський голова Львова журналістам 29 травня.

«Я дав доручення, щоб депутат мені пояснив, яким це чином його картка опинилася в іншої особи. Пояснення мені має дати і ця особа, а чому це вона почала голосувати. Бо я, чесно кажучи, не пам’ятаю таких прецедентів. У нас таке ноу-хау з цією каденцією таки є», - сказав Андрій Садовий.

З його слів, пояснення має також надати лічильна комісія Львівської міської ради.

«Три члени лічильної комісії, згідно з чинним законодавством, повинні контролювати процес голосування я чекаю пояснень, а потім будуть наступні кроки», - сказав міський голова.

Як інформував ZAXID.NET, депутати Львівської міської ради 24 травня на сесії голосують без кворуму. З 90 депутатів у залі за одне з питань порядку денного проголосувало 46 депутатів, хоча журналісти нарахували в залі тільки 43 депутатів. На табло ж було висвітлено інформацію про те, що взагалі в залі зареєстровано 68 депутатів. За наступне питання проголосувало вже 53 депутати, хоча до залу депутати не повернулись.

Раніше ZAXID.NET розмістив колаж на своїй сторінці в одній з соцмереж, в якому порівнювалось голосування так званих «депутатів-піаністів» з Партії регіонів у парламенті та ВО «Свобода» у Львівській міській раді. Колаж став хітом Інтернету минулого тижня. Щоправда, деякі користувачі припускали, що на фото зображені не «свободівці».

Тому ZAXID.NET ідентифікував депутатів Львівської міської ради від ВО «Свобода», які 24 травня голосували чужими картками. Голосування за своїх колег здійснювали депутати-«свободівці» Тарас Семущак та Любомира Вовчок.
 
AДМДата: Четвер, 21.06.2012, 10:31 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Депутатів Львівської міськради не допустили на ЛКП «Львівводоканал»

Керівництво Львівського комунального підприємства «Львівводоканал» з невідомих причин намагалось не допустити на територію ЛКП депутатів Львівської міської ради, які вивчають стан системи централізованого комунального водопостачання та водовідведення. Про це сьогодні, 19 червня, заявив депутат-свободівець ЛМР Андрій Яворський, повідомила прес-служба Львівського міського осередку ВО «Свобода».

За словами депутата, у ЛМР створили тимчасову комісію, яка вивчає діяльність ЛКП «Львівводоканал» щодо під’єднання до водопостачання та водовідведення.

«Експерт комісії, помічник депутата міськради Андрій Ільків, який виконував доручення голови тимчасової депутатської комісії із вивчення стану системи централізованого комунального водопостачання та водовідведення і наявності очисних споруд у місті, намагався з’ясувати причину затримки надання відповіді на депутатські запити щодо роботи ЛКП «Львівводоканал». Проте керівництво ЛКП намагалося перешкодити йому потрапити на підприємство», - повідомив Андрій Яворський.

Після тривалих перемовин між депутатами міської ради, прес-секретарем ЛКП «Львівводоканал» та керівництвом підприємства стало зрозуміло, що експерта комісії не допускали на підприємство цілком свідомо, виконуючи пряму вказівку керівника ЛКП.

«Такі дії керівництва «Львівводоканалу» є перешкоджанням діяльності депутатів Львівської міської ради та роботі комісії, яку утворили на пленарному засідання сесії ЛМР. Тому ми звертатимемося у прокуратуру із вимогою надати юридичну оцінку таким діям керівника ЛМКП «Львівводоканал», —додав голова тимчасової депутатської комісії із вивчення стану системи централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Андрій Яворський.
 
AДМДата: Субота, 01.09.2012, 14:49 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Садовий та «Свобода» посварилися за місце в підручнику історії України

30 серпня, депутати Львівської міської ради вп’яте відмовилися слухати звіт міського голови Львова Андрія Садового про роботу виконавчих органів Львівської міської ради за 2011 рік. Це питання спричинило активну дискусію в сесійній залі.

Депутати на самому початку сесії заявили, що не будуть слухати звіт, адже вони зібрались на позачергову сесію не для того. Вони пояснили, що на позачергову сесію винесено одне важливе питання - Подання до Конституційного суду у зв’язку з прийняттям Закону України «Про засади державної мовної політики».

За словами заступника голови фракції ВО «Свобода» Юрія Михальчишина, цю сесію виконавчі органи намагаються провести у популістський спосіб, поєднуючи важливі питання загальнодержавного значення з вузькоспеціалізованими господарськими питаннями.

«У Львові всі з радістю демонструють свій патріотизм, демонструють свою боротьбу за українську державність та декларують непримиренну опозицію до режиму Януковича, але чомусь коли доходить до справ ситуація не така оптимістична. Як сказано у Святому Письмі: «Що мені віра твоя без діл твоїх». Так от щодо конкретних справ, Андрій Іванович, унікальний посібник для 10-11 класів з історії України, який підготовлений з ініціативи депутатського корпусу. Цей посібник покликаний забезпечити вивчення в навчальних закладах Львова правдивої історії України, її найбільш драматичні моменти, відповідно до того, як ця історія реально формувалася, а не відповідно до того, як її бачать новітні «валуєви» та новітні «кагановичі», - заявив Михальчишин.

За його словами, вже вийшли сигнальні примірники, але львівські школярі з наближенням навчального року не можуть отримати цей підручник. Причина - виконавчі органи Львівської міської ради цілеспрямовано блокують виділення 80 тис грн. на завершення роботи по цій книзі.

«Я вважаю, що в цій ситуації скликати сьогоднішню сесію та намагатися поєднати загальнодержавне важливе питання з господарськими питаннями Львова є чистої води фарисейство. Поки не буде профінансовано цієї суми на завершення видання посібника, то депутати не слухатимуть звіт виконавчих органів», - заявив Юрій Михальчишин.

Садовий подякував та заявив, що Михальчишин озвучив дуже серйозну інформацію, тому попросив перерву на десять хвилин.

Після того, як депутати повернулися, пристрасті в сесійній залі ще більш завирували.

З приводу фінансування підручника міський голова заявив, що фінансисти поінформували його про те, що на рахунок управління освіти вже надійшло 70 тис. грн.

Однак Юрій Михальчишин заявив, що у видавництві коштів ще не отримали.

З приводу самого підручника, то заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів повідомив, що редакційна рада мала до підручника певні зауваження, адже там досить жорстко описано події Голодомору в Україні 1933 року. Найбільше Косіву не сподобалися опис фактів канібалізму, коли люди їли людське м'ясо, не маючи іншого виходу.

Також Косів повідомив, що у посібнику є опис прийняття мовного закону та подій під Українським домом.

За словами Косіва, у підручнику сказано, що це прийняття Закону викликало різкий спротив патріотичних сил, а під Українським домом мирних громадян та голодувальників від дій міліції захищало ВО «Свобода».

Після цього секретар ради, свободівець Василь Павлюк просто вибухнув від гніву: «Яке ви маєте право давати оцінку історії? Ви що історик? (звернувся до Косіва). Не подобається, можете звертатися до суду. Є редакційна група і в неї застережень немає».

Садовий теж дав волю емоціями та прокричав на весь зал: «Я був у Києві і бачив лише одного депутата від «Свободи» під Українським домом..»

В залі зчинився ґвалт.

Павлюк кричав на Косіва: «Ви брешете! Редакційна рада зауважень не давала».

Садовий кричав на Павлюка: «Може вам лікаря? Чи заспокійливе?»

«Це вам треба лікаря», - відповів Садовому Павлюк.

Після того, як в залі все стихло, слово взяв Михальчишин: «Сценарист може бути задоволений, його сценарій зриву сесії вдався. Сценарист цей – це не Партія регіонів, бо її ряди, як бачимо сьогодні, стрімко рідіють. Партія регіонів реалізовує свій сценарій за допомогою своїх «троянських коней». Ця троянські коні справді виступають з демократичними заявами, стверджують, що були в Києві і когось бачили чи не бачили, але мова не про те. Якщо розглядати це питання по суті, то маємо об’єктивний факт – видавництво, яке взялося за видання цього посібника коштів не отримало».

Він також заявив, що коли у Косіва є зауваження до редакційної комісії, то їх треба висловлювати не абстрактно, а у письмовій формі, зважаючи на те, що авторський колектив посібника достатньо авторитетний.

«Якщо вам не подобається, як викладений матеріал про Голодомор, то я вас вітаю, ви отримали гарну кампанію – ваш друг Дмитро Табачник, Олесь Бузина та Вадим Колесніченко. Їм теж не подобається, як цей посібник висвітлює нашу історію», - заявив Михальчишин чим спричинив шквал оплесків у сесійній залі.

Він додав, що в Ізраїлі теми Голокосту для учнів розписані дуже детально, щоб більше ні в кого не виникло питань з приводу того, що це був геноцид єврейського народу.

«У нас в Україні чомусь знаходяться розумники, яким здається, що і людожерства не було, і писати про це не можна. А стосовно дитячої психіки, то в 10 класі школярі, вибачте, вже і вагітніють, і заміж виходять, і це їх психіку не травмує, а от читати правдиву історію для них буде травматично», - заявив Михальчишин.

Він також зазначив, що комплексно звіт розглядати наразі недоцільно, адже цифра фінансування посібника не відповідає дійсності, то можливо й все інше у звіт є абстракцією та фікцією.

Садовий у свою чергу заявив: «Я не розумію, чому депутати бояться звіту, як чорт ладану».

У свою чергу свободівці заявили, що хочуть не такого звіту, а звіту на центральній площі міста, як це зробив міський голова Тернополя Сергій Надал, коли його прийшло послухати десяток тисяч людей.

Депутат міської ради Володимир Гірняк звернувся до Садового: «Навіщо ви це почали? Для чого ви поставили питання звіту у порядок денний? Хіба ви не знали, що буде таке обговорення? Треба попросити вибачення перед людьми і почати розгляд питання задля якого ми зібралися»

Садовий лишився при своїй думці і заявив, що складати вибачення не планує: «Вибачатись будуть ті, хто цю вакханалію зробив».

Згодом депутати проголосували за вилучення з порядку денного позачергової сесії питання про звіт і проголосувсали за "мовне" подання до Конституційного суду.
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 04.10.2012, 11:39 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: впевнені
Повідомлень: 46
Репутація: 0
Статус: Offline
Мера до суду
Начальник управління розвитку інфраструктури Львівської ОДА Володимир Корпан подав до суду на мера Львова Андрія Садового за звинувачення в корупції.

Про це Володимир Корпан повідомив сьогодні на прес-конференції у Львові, передає кореспондент ГолосUA.
«Пан Садовий назвав наше управління корупційним. Якщо він дійсно так думає, то нехай доведе це в суді », - сказав В. Корпан.
За його словами, від мера Львова він вимагає морального відшкодування - вибачення за такі слова і оплати витрат за подачу позовної заяви.
«Матеріальною компенсації від міського голови вимагати не буду», - повідомив В. Корпан.
Він також додав, що позовну заяву зареєстровано в Галицькому районному суді Львова.
Джерело


Повідомлення відредагував УКРАЇНЕЦЬ - Четвер, 04.10.2012, 11:40
 
20avgust17Дата: Понеділок, 11.05.2020, 13:00 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 17
Репутація: 0
Статус: Offline
средний
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Садовий проти Свободи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024