ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Неділя, 19.05.2024, 15:08
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Опора
Опора
AДМДата: П`ятниця, 25.02.2011, 19:57 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Опора критикує Свободу

За три місцяці ЛМР наштампувала "хмару" популістських запитів і заяв

За три місяці роботи депутати Львівської міської ради «напродукували» 86 депутатських звернень та запитів. Однак, їх авторами є лише 29 із 90 міських обранців.

Про це сьогодні, 24 лютого, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомила представник громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Стрелюк.

Авторами звернень є лише 8 із 12 політичних партій, присутніх у владі. Як зазначила Ольга Стрелюк, 66% звернень і запитів подали «свободівці». Загалом ВО «Свобода» подала 56, «Удар» – 9, «Україна Соборна» – 8, «Партія регіонів» – 5, «Фронт Змін» – 4.

Однак, 70% усіх «свободівських» запитів сформували лише п’ять депутатів. «Тобто, активними є лише 5 «свободівців».Немає ефективності роботи усіх 55 депутатів», – каже Стрелюк. Усього надійшло запитів від 16 «свободівців» із 55 присутніх у міськраді.

Абсолютно не скористалися своїми депутатськими важелями, такими як запити і звернення, депутати від «Пори», РХП, Аграрної партія, ПРП. За словами правознавця, координатор ГО «Гармонія і порядок» Дмитра Гудими, усі звернення він поділив би на дві групи – емоційні або популістичні та конструктивні. «За кількістю популістичних найбільшій фракції Львівської міської ради поставив би «п’ятірку», – зазначив Гудима.

Загалом експерт відзначила низьку культуру місцевого парламентаризму. Наголосила, що голосування йде частіше за партійною лінією. Це стосується «свободівців». «Не всі і не завжди знають як голосувати. Рятують голови комісій, які інколи «допомагають» голосувати», – каже Стрелюк.

Експерти відзначили, що 80% питань, що розглядаються на сесії – це земельні та майнові. Хоча в попередніх каденціях теж так було. Багато політичних заяв і звернень. Великий відсоток питань вилучається з порядку денного кілька сесій підряд.

Також «Опору» здивував непропорційний розподіл по комісіях. До прорахунків міської ради вони віднесли неприйняття бюджету розвитку, низку прогалин у бюджеті міста на 2011 рік, відсутність регламенту, який мали б прийняти в березні, відсутність стратегії розвитку міста.

 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Про Львів » Влада » Опора
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024