ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Субота, 27.04.2024, 22:27
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Земля » Дерибан
Дерибан
квіткаДата: Вівторок, 29.03.2011, 16:51 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: впевнені
Повідомлень: 52
Репутація: 0
Статус: Offline
Іноземцям дозволять скуповувати землю

Влада України в ході проведення земельної реформи має намір дозволити купівлю-продаж землі не тільки для українців, а й для іноземних громадян.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, – пише «Дело».

Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, виступаючи на «Українському саміті», який проводить The Economist Group, заявила, що влада налаштована завершити до 2012 земельну реформу в Україні.

«Усі закони повинні бути прийняті в першій половині 2011 року», – сказала Акімова.

За словами Акімової, Україна за минулий рік зробила багато кроків для розвитку ринку землі. Однак ще треба прийняти кілька основних законів, зокрема, закон про кадастровий реєстр земельних ділянок та про ринок землі

У кінцевому підсумку Україна дозволить купівлю-продаж землі не тільки для українських громадян, а й для іноземців.

«Український саміт» проводить The Economist Group. Його тема: «Чи можуть справжні реформи бути втіленими в життя?».

 
СВОБОДАДата: Середа, 30.03.2011, 16:06 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: впевнені
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
На землі геріатричного пансіонату поклали око
Марія ДОРОТИЧ
На території Львівського геріатричного пансіонату, в якому мешкають старі люди (вулиця Медової Печери, 71), незаконно захоплюють землю.

За часів Радянського Союзу пансіонат мав 19 гектарів землі, сьогодні там залишилося понад 12 гектарів. Чиновники Львівської міської ради забили на сполох тоді, коли територія пансіонату почала «обростати» будинками. Окрім самовільного захоплення, деякі структури отримали тут ласі шматки землі з порушенням. Підприємницькі «апетити» дійшли до правоохоронних органів…

Кореспондент «ВЗ» побувала у геріатричному пансіонаті. Його землі справді є привабливими: фруктові сади, косовиця, розлогі поля, великі площі виноградників. Неподалік пансіонату – зелена зона Майорівки. Старенькі завжди навідуються туди, щоб подихати свіжим повітрям. Але серед гарної природи почали з’являтися будинки, автостоянка працює вже декілька років.

Як розповів «ВЗ» начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Михайло Бокало, 2,8 гектара землі пансіонату забрали у користування садово-дачні кооперативи, 1,5 гектара самовільно захопили підприємці, котрі облаштували поблизу геріатричного пансіонату автостоянку.

«Підприємці купили в облради майно, що на території пансіонату, і звели автостоянку, – каже чиновник. – Міська рада це не погоджувала. Ще 2,4 гектара земель пансіонату ЛОДА виділила одній громадській організації, котра начебто займається житловими проблемами інвалідів. ЛОДА видала державний акт на землю, порушивши Земельний кодекс, оскільки це не погоджено з міською радою».

Геріатричний пансіонат належить Львівській обласній раді, але його землі є власністю Львова. Зводити там житло заборонено, бо землі належать до категорії земель рекреації та оздоровлення. Директор Львівського обласного геріатричного пансіонату Михайло Сенкевич пояснив «ВЗ», що керівництво пансіонату неодноразово оббивало пороги мерії, щоб закріпити землю за пансіонатом, але до справи так і не доходило. «Ми звертаємося до міської ради з 1990 року, – каже пан Сенкевич. – Питання зависло у повітрі. Востаннє подавали документи наприкінці 2009 року. Йшлося про узаконення площі 14 гектарів. Було б добре, якби узаконили бодай 10 гектарів».

Львівська міська рада подала позов до суду, щоб забрати землю від громадської організації, котру їй виділила ЛОДА. Зокрема, у суді мерія хоче скасувати акт на землю, котрий незаконно видала Львівська ОДА. «Щодо облаштування автостоянки, то ми звернулися до правоохоронних органів та до податкової інспекції, – зазначив Михайло Бокало. – Ситуацію із землею садово-дачних кооперативів вивчають правоохоронні органи, бо там зводять житло. Тому буде масштабна перевірка, щоб припинити розбазарювання земель. Загалом незаконно захопили близько 3,5 гектара земель пансіонату».

 
iKnopkaДата: Понеділок, 18.03.2013, 20:07 | Повідомлення # 3
Майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 80
Репутація: 0
Статус: Offline
Є ще неосвоєні земельні ділянки. Скандали ще будуть )))

www.headcase.at.ua

www.iknopka.at.ua
 
AДМДата: Неділя, 06.03.2016, 22:41 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Яценюк хоче продати українські землі іноземцям
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Юридичний форум » Земля » Дерибан
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024