ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Субота, 27.04.2024, 19:28
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » РОЗпил » Все інше » Будівництво дороги до Краковця
Будівництво дороги до Краковця
svobodaДата: Середа, 27.04.2011, 19:26 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: впевнені
Повідомлень: 24
Репутація: 1
Статус: Offline
Львівські рухівці вимагають від Азарова розпочати будівництво дороги до Краковця
Львівський портал / 31.03.2011 13:36
Сьогодні, 31 березня, депутат Львівської міської ради від Народного Руху України Орест Печенко під час сесійного засідання звернувся до прем`єр-міністра Азарова з вимогою розпочати будівництво міжнародної траси Львів-Краковець. Про це повідомляє міська організація НРУ.

У заяві зазначено, що вже 13 років центральна влада обіцяє збудувати міжнародну трасу Львів-Краковець та абсолютно нічого для цього не робить.

“Навіть після урочистого закладання капсули 28 жовтня 2010 року у селі Гряда Жовківського району Львівщини віце-прем’єром України Борисом Колесніковим та віце-прем’єр-міністром, міністром економіки Польщі Вальдемаром Павляком заасфальтовано лише 4 км дороги з 84 км !” - зазначено у зверненні.

Депутати наголошують на тому, що частина цієї траси – це північна об`їзна дорога міста Львова з боку Шевченківського району і саме недобудованість так званого “Північного кільця” спричиняє постійні затори на вулицях міста, знищення дорожнього покриття, скарги водіїв та львів`ян.

“Уже втретє представники різної влади закладали капсули, проте реальні роботи з будівництва дороги так і не здійснено. Незважаючи навіть на те, що вже є підрядник цього будівництва, цьогоріч, очевидно, уряд планує здійснити лише ямковий ремонт старої розбитої траси на Яворів, що не вирішить проблему” - підкреслюють автори звернення.


Додано (27.04.2011, 19:26)
---------------------------------------------
Дорогу Львів-Краковець будуватимуть вже після Євро-2012, - Колесніков

26 Квітня 2011

Нову дорогу 1-ї категорії з Краковця до Львова не встигали побудувати ні Україна, ні Польща, тому ухвалили тимчасове рішення: "Модернізувати дорогу від Краковця до Львова - і після Євро приступити до будівництва дороги 1-ї категорії», - про це заявив міністр інфраструктури Борис Колесніков.
Водночас він спростував припущення, що Україна, зекономить на будівництві доріг при підготовці до Євро-2012 - для будівництва доріг до Євро-2012 залучать іноземних спеціалістів. Будуватимуться дороги високої якості і стільки, на скільки вистачить грошей.

За його словами, будівництво сучасної трансукраїнської магістралі від Краковця до Успенки Донецької області "займе 3-4 роки" – і тоді Україну можна буде проїхати за 13-14 годин.

"Ми не зекономимо на дорогах. Я взагалі прихильник того, щоб будувати доріг менше, але високої якості. Не те щоб менше, на скільки є грошей. Тому що скупий двічі платить", - сказав він.

"Побудуємо як в аеропортах. Ми запросили американських технологів. Ми запросили директора одного з найуспішніших аеропортів останнього десятиріччя Абу-Дабі. І ось зараз він оформляє підготовку до Євро-2012. Він за громадянством американець", - сказав Колесніков.

За словами міністра, така ситуація буде і з автомобільними дорогами.

"Ми зробимо незалежну експертизу. На нашу думку, німецькі інженери - одні з найкращих у дорожньому будівництві. Тому ми запросимо вже не пізніше липня німецьке агентство, яке буде інспектувати не готову дорогу, а процеси будівництва доріг", - повідомив він.

zaxid.net

 
AДМДата: Вівторок, 05.06.2012, 13:03 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Ремонт збудованої до Євро-2012 "Альткомом" траси коштує чверть мільярда

Служба автомобільних доріг у Львівській області 29 травня уклала угоду з ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" на поточний середній ремонт семикілометрової ділянки дороги М-10 Львів-Краковець (км 62+736 – км 70+036) вартістю 54,37 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Вартість поточного ремонту становить близько 7,5 млн гривень за 1 км.

Дорогу ремонтують в рамках підготовки до Євро-2012, тому торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника".

Разом із тим, обґрунтування закупівель на сайті "ВДЗ" відсутнє всупереч вимогам тендерного законодавства.

Це вже третій підряд на ремонт різних ділянок траси М-10, який із серпня 2011 року Служба автодоріг віддала компанії "Онур".

Раніше турецькій фірмі дали 54,58 млн гривень на ремонт ділянки 8+348 – км 34+300 і 148,15 млн гривень за ділянку 34+300 – км 62+736.

Таким чином "Онур" за дев’ять місяців отримав підряди на загальну суму 257,11 млн гривень за поточний ремонт 70 кілометрів дороги Львів-Краковець.

Ця дорога, що поєднує Львів із прикордонним Краковцем, має загальну довжину 84,4 км. Її почали будувати в рамках підготовки до Євро-2012 менше ніж два роки тому.

У жовтні 2010 року підряд на її будівництво вартістю 1,42 млрд гривень отримало ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком".

У січні 2011 року голова Львівського автодору Петро Шпитак заявив, що орієнтовна вартість будівництва дороги сягає 4 млрд гривень
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » РОЗпил » Все інше » Будівництво дороги до Краковця
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024