| | |
Домашні завдання
| |
Лина | Дата: Понеділок, 06.05.2024, 19:08 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Хотілося б обговорити питання виконання домашніх завдань. У мене син навчається у 6 класі, зараз програма НУШ дещо інша, ніж у час, коли я навчалася. Крім того, було чимало змін у правописі, тому мені складнувато перевіряти домашні. Доводиться перечитувати правила і навіть переглядати весь підручник. Буває таке, що правил для певної орфограми у цьому підручнику немає, то ще й доводиться дивитися в інтернеті. Інколи навіть підглядає в ГДЗ 6 клас українська мова Голуб https://4book.org/gdz-res....ub-2023 . Отже, думаю, можливо варто найняти вчителя, який буде додатково пояснювати теми?
|
|
| |
Medved | Дата: Понеділок, 06.05.2024, 19:14 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
| Звичайно, якщо маєте фінансову можливість, то можете найняти репетитора. Але спитайте, чи захоче із ним займатися ваша дитина. Адже доволі часто заняття із вчителем це бажання батьків, а не дітей, і результату із такого навчання не дуже багато.
|
|
| |
Лина | Дата: Понеділок, 06.05.2024, 19:19 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
| Сумніваюся, що якісь діти хочуть мати додаткові заняття. Хіба що вже у класі 11, коли попереду вступ до вишу і потрібно гарно здати тест. Але треба все ж таки знайти підхід і переконати у потрібності таких занять зараз. Буду пробувати.
|
|
| |
ignis6428 | Дата: Вівторок, 07.05.2024, 21:39 | Повідомлення # 4 |
Рядовий
| круто
|
|
| |
taraszubcenko92 | Дата: Четвер, 28.11.2024, 17:08 | Повідомлення # 5 |
Рядовий
| Народ, сьогодні натрапив на цікаву штуку — бачу, як пишуть «тому що» то разом, то окремо. Чесно, думав, що давно всі визначились. Є тут хтось, хто точно знає, як правильно? Бо вже ці мовні правила міняють кожен рік, хоч бери і заново вчи.
|
|
| |
urijsavcenko086 | Дата: Неділя, 01.12.2024, 01:26 | Повідомлення # 6 |
Рядовий
| Цитата taraszubcenko92 ( ) Народ, сьогодні натрапив на цікаву штуку — бачу, як пишуть «тому що» то разом, то окремо. Чесно, думав, що давно всі визначились. Є тут хтось, хто точно знає, як правильно? Бо вже ці мовні правила міняють кожен рік, хоч бери і заново вчи. Тарас, ну ти серйозно? Я ж уже звик писати разом, бо так простіше і часу не тратиш. Як по мені, то все рівно, як там у правилах. Я, наприклад, завжди пишу «томущо» разом, і нікому ще це не заважало! Хай би ті мовознавці щось корисніше придумали!
|
|
| |
olenalevcenko38 | Дата: Неділя, 01.12.2024, 16:55 | Повідомлення # 7 |
Рядовий
| Цитата urijsavcenko086 ( ) Тарас, ну ти серйозно? Я ж уже звик писати разом, бо так простіше і часу не тратиш. Як по мені, то все рівно, як там у правилах. Я, наприклад, завжди пишу «томущо» разом, і нікому ще це не заважало! Хай би ті мовознавці щось корисніше придумали! Юрко, а от «тому що» треба писати окремо. Мова ж теж має правила, і їх важливо знати, особливо коли спілкуєшся на письмі або пишеш офіційні тексти. Можливо, є і зручніше, але грамотність теж важлива! Якщо хтось хоче детальніше розібратись, я недавно бачилакласну статтю на цю тему. Там добре пояснено, коли і як писати правильно.
|
|
| |
olenalevcenko38 | Дата: Неділя, 01.12.2024, 17:04 | Повідомлення # 8 |
Рядовий
| Цитата urijsavcenko086 ( ) Тарас, ну ти серйозно? Я ж уже звик писати разом, бо так простіше і часу не тратиш. Як по мені, то все рівно, як там у правилах. Я, наприклад, завжди пишу «томущо» разом, і нікому ще це не заважало! Хай би ті мовознавці щось корисніше придумали!
Юрко, а от «тому що» треба писати окремо. Мова ж теж має правила, і їх важливо знати, особливо коли спілкуєшся на письмі або пишеш офіційні тексти. Можливо, є і зручніше, але грамотність теж важлива! Якщо хтось хоче детальніше розібратись, я недавно бачила класну статтю на цю тему - https://nenws.com/suspils..... Там добре пояснено, коли і як писати правильно.
|
|
| |
urijsavcenko086 | Дата: Неділя, 01.12.2024, 23:23 | Повідомлення # 9 |
Рядовий
| Цитата olenalevcenko38 ( ) Юрко, а от «тому що» треба писати окремо. Мова ж теж має правила, і їх важливо знати, особливо коли спілкуєшся на письмі або пишеш офіційні тексти. Можливо, є і зручніше, але грамотність теж важлива! Якщо хтось хоче детальніше розібратись, я недавно бачила класну статтю на цю тему - https://nenws.com/suspils..... Там добре пояснено, коли і як писати правильно. Олена, ну то хай ті твої правила для академіків залишаються! Я на роботі пишу документи, а не вірші. Хіба що мене вже штрафуватимуть за «томущо» разом, то може й перейду на новий лад Але серйозно, всі ці зміни — це лише заморочки для тих, хто вже звик до старого.
|
|
| |
taraszubcenko92 | Дата: Понеділок, 02.12.2024, 23:55 | Повідомлення # 10 |
Рядовий
| Згоден з Юрком у чомусь, але, якщо бути чесним, то в офіційних текстах все ж варто дотримуватись правил. Коли плутаєш, люди можуть подумати, що ти ігноруєш мову, а не просто не в курсі. Статтю гляну, Лено, але якщо виявиться, що там ще десяток таких нюансів, то не обіцяю, що буду всі вчити
|
|
| |
olenalevcenko38 | Дата: Четвер, 05.12.2024, 18:01 | Повідомлення # 11 |
Рядовий
| Цитата taraszubcenko92 ( ) Згоден з Юрком у чомусь, але, якщо бути чесним, то в офіційних текстах все ж варто дотримуватись правил. Коли плутаєш, люди можуть подумати, що ти ігноруєш мову, а не просто не в курсі. Статтю гляну, Лено, але якщо виявиться, що там ще десяток таких нюансів, то не обіцяю, що буду всі вчити Тарасе, звісно, багато хто ігнорує ці правила, але це не означає, що їх не треба знати. У тому й проблема, що люди лінуються перевірити. Із такими статтями, як ота, що я скинула, можна легко розібратись, бо все пояснено для звичайних людей, а не для «академіків», як каже Юрко.
|
|
| |
urijsavcenko086 | Дата: Четвер, 05.12.2024, 18:04 | Повідомлення # 12 |
Рядовий
| Ага, але тоді нащо в школі нам це все вчили? Краще би не змінювали те, що вже всім було зрозуміло. А то через такі «покращення» тепер самі ж і плутаємось. Все, йду перевірю свій словник, може йому теж апдейт зробили! Ха-ха!
|
|
| |
fridafree1984 | Дата: П`ятниця, 06.12.2024, 13:27 | Повідомлення # 13 |
Сержант
| бібліотека електронних книг https://chitaka.in.ua/
|
|
| |
|