ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Четвер, 29.01.2026, 16:57
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Починок vs Добродомов
AДМДата: Субота, 16.03.2013, 14:39 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Репутація: 0
Статус: Offline
Ігор Починок: "Не думав, що Добродомов упаде так низько"

Головний редактор «Експресу» Ігор Починок відреагував на публікацію коментаря на Вголосі ведучого телеканалу ЗІК Дмитра Добродомова щодо публікації в «Експресі» його розмови.

Нагадаємо, на записі Дмитро Добродомов розповідає про свою розмову із неофіційним керівником штабу Ярослава Дубневича, у якому той розповідає про намір Дубневичів відразу після виборів розпочати заходи, які «знищать газету «Експрес» і для цього будуть сконцентровані небачені «сили».

«Експрес» зробив своє бліц-інтерв’ю з Ігорем Починком щодо цієї ситуації.

Отже, усіх цікавить, чи знав Добродомов, що розмова із ним записується?

Наша зустріч відбулась в одному із кафе на Володимира Великого за ініціативи Добродомова, який хотів обговорити якісь питання своєї виборчої кампанії. Ми пили каву, спілкувались. І серед іншого він розповів мені про цей кримінальний план Дубневичів щодо знищення газети «Експрес». Звісно, жодного запису розмови ніхто не здійснював. Коли ми прощались, уже на вулиці, стоячи біля автомобілів, я у Добродомова запитав: «А можу я тебе попросити на диктофон розповісти про свою розмову з Ганущиним?».

Треба визнати, що Добродомов не вагався, погодився відразу.

Для мене ж було важливо задокументувати цей факт, адже мова йшла про кримінальний злочин, мова йшла про безпеку журналістів газети. Окрім того, з юридичної точки зору, доводити тиск на газету дуже важко, тому озвучений Добродомовим факт видався мені надзвичайно важливим.
Я увімкнув диктофон, поставив декілька запитань, Добродомов відповів. Усе. Усе чесно і прозоро. Кожен, хто прослухає цей короткий запис, усе зрозуміє.

Сьогодні я мав коротку переписку з Добродомовим. Він підтверджує, що все, сказане ним -- правда. Його обурив лише контекст: мовляв, у читача газети могло скластись враження, що він як колишній кандидат від «Удару» і Дубневич як теперішній член фракції «Удару» поділяють однакові цінності.

Не знаю, яке враження склалось у читача, але поділюся своїм: якщо Добродомова обурив лише факт оприлюднення газетою кримінального плану Дубневичів, але зовсім не обурив той факт, що Дубневичі планомірно знищують засіб масової інформації, де працюють його колеги, то, погодьтесь, різниця між Дубневичем і Добродомовим зникає.

Добродомов каже, що перестав з вами спілкуватись, бо, мовляв, боявся, що «дружні розмови» з ним записують»?

Смішно. З Добродомовим я припинив спілкування за власною ініціативою, після появи в ефірі телеканалу ЗІК інтерв’ю старшого Дубневича, у якому він назвав себе «видатним політв'язнем -- таким як Лук'яненко, Хмара» і т.д. Вилив бруду на мене. Журналістка йому за це декілька разів подякувала.

Я запитав у Добродомова, чи цей телеефір з Дубневичем можна вважати зразком тих стандартів, про які він так багато говорив публічно. Він пообіцяв надати мені слово, але чомусь забув це зробити. Натомість телеефіри ЗІку заполонили інтерв'ю з Дубневичами, а будь-які згадки про розслідування телеканалу оборудок «Корпорації «КРТ» зникли навіть з рекламних заставок програми «Хто тут живе?». У той же час на зустрічах з виборцями на Сихові Добродомов заявляв, що «зробить усе, щоб посадити Дубневичів».

Вибачте, але такий плюралізм в одній голові для мене незрозумілий. Я міг би це прокоментувати додатково, але поки що утримаюсь.

Але ви ж підтримували Добродомова на виборах?

Газета «Експрес» працює за незмінними журналістськими стандартами. Виборчі матеріали Добродомова з'являлись у газеті на тих самих засадах, що і матеріали інших кандидатів -- за угодою, як це передбачено законом.

Я розумію, що Добродомов очікував більшого. Але для мене навіть той факт, що балотується мій колега, журналіст, зовсім не привід порушувати стандарти.

Чому, на Вашу думку, він програв?

Скажу відверто і коротко: він програв у той день, коли зрадив себе. Сьогодні він пішов ще далі. Не думав, що він упаде так низько. Але це – його вибір. Хочу вірити, що він нарешті припинить бути кандидатом у депутати і знову стане журналістом. Я щиро бажаю йому лише успіху.

iKnopkaДата: Середа, 03.04.2013, 13:21 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Администраторы
Львівська спілка журналістів "очистилась" від Починка

Секретаріат ЛОО НСЖУ виключив зі спілки головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні ще у п’ятницю, 29 березня, але стало відомо про нього лише сьогодні.

Зокрема, про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник голови ЛОО НСЖУ Андрій Болкун.

За його словами, спілка зараз проходить своєрідний процес очищення.

«Сьогодні у Львівській обласній організації перебуває 780 осіб. За перший квартал цього року до Спілки було прийнято 32 особи, виключено 29 осіб. Підставою для виключення є порушення норм Статуту, порушення Кодексу професійної журналістської етики, несплата упродовж двох років членських внесків. Дійсно, 29 березня, на засіданні Секретаріату ЛОО НСЖУ зі Спілки було виключено 9 осіб, серед яких був і І.Починок», – написав А. Болкун.

Спілка ще 25 січня скерувала на адресу головного редактора «Експресу» заказного листа.

Щоб не було якихось там спекуляцій чи звинувачень в упередженості, Андрій Болкун вирішив його навести повністю: «Від імені Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України дозвольте висловити Вам повагу за принципову позицію у відстоюванні принципів та стандартів незалежної журналістики. Переконаний, що в умовах нинішніх політичних реалій в Україні лише принципова позиція ЗМІ дає можливість боротись з корупцією та будувати в країні справжнє громадянське суспільство.

Разом з тим нинішні реалії змушують журналістів бути ще більш солідарними, гуртуватись, шукати шляхів фінансової та матеріальної незалежності. Важливу роль у цьому процесі відіграє й Національна спілка журналістів України, яка з обранням нового керівництва, проходить період внутрішньої перебудови та перебуває у творчому пошуку свого місця і ролі в українському суспільстві.

З 1996 року Ви також є членом Львівської обласної організації НСЖУ. Однак упродовж довгого часу, зрозуміло що з об’єктивних причин, Ви не сплачуєте членські внески. Просимо врегулювати це питання, оскільки зараз проходить процедура уточнення списків членів НСЖУ і багато колишніх наших колег виключаються зі Спілки. Сподіваюсь на розуміння. Прошу проінформувати про Ваше рішення».

Однак відповіді на нього Спілка не отримала.

«Головний редактор не платив внесків з 2001 року. Щодо суми – то це питання кількох сотень гривень. Але ж справа навіть не у цьому, а у відстороненні від життя організації. Тим більше, що у телефонній розмові з головою ЛОО НСЖУ 19 березня пан Ігор Починок заявив, що він не є членом спілки. Хоча його особова справа є в нашому архіві. У ній і власноруч підписана ним заява та автобіографія, оригінали рекомендацій.

До вступу його рекомендували тодішній заступник головного редактора «Експресу» Олександр Богуцький, відомі ветерани журналістики Ростислава Павлишин та Павло Лехновський», – йдеться далі у пості заступника керівника обласної спілки журналістів.

Як відзначив Болкун, виключення Починка зі Спілки не можна вважати прямим наслідком звернення 57 львівських журналістів щодо спекуляцій газети «Експрес».

«Після трьохгодинних дискусій нам вдалось прийняти виважений та принциповий документ. Тоді питання виключення І.Починка зняли з розгляду, сподіваючись на його розуміння ситуації й бажання реально дотримуватись журналістських стандартів. Але цей «телефонний тероризм», який він влаштував опісля багатьом редакторам львівських сайтів, голові НСЖУ Наливайку, голові ЛОО Климовичу, народним депутатам-журналістам просто вразив! Чого плакатись? Не хочеш бути в спілці, вважаєш себе найрозумнішим й найпринциповішим – ну то хай, маєш на це право! Але не тисни й не залякуй людей. Прикро, коли хтось кричить про скалку у чужому оці, а в самого колода з очей стирчить», – наголосив А. Болкун.

www.headcase.at.ua

www.iknopka.at.ua

domnikov86Дата: Середа, 20.09.2017, 12:20 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
дуже цікаво

slavkorinДата: Субота, 05.10.2019, 10:54 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи