ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Четвер, 19.09.2024, 03:27
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Проти кріпацтва в третьому тисячолітті
AДМДата: П`ятниця, 08.02.2013, 18:23 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Проти кріпацтва в третьому тисячолітті
08.02.2013

П’ятий рік мешканці трьох гуртожитків колишнього Львівського автобусного заводу борються за право на кілька десятків квадратних метрів житлової площі, які вони отримали під час роботи на підприємстві. Але гуртожитки, збудовані за державні кошти, можуть перепродати разом з мешканцями. Обстоювати свої права львів’янам допомагає народний депутат України по Франківському виборчому округу Ігор Васюник . Після корпоратизації державного підприємства за вісім днів до відкриття справи про банкрутство «Львівський автобусний завод» передав гуртожитки ТОВ «Будтрансгаз», а той вніс їх у статутний капітал ТОВ «Львівавтокомплектація».
Мешканці не погодилися з такою позицією і почали боротися проти кріпацтва в третьому тисячолітті у судах. Гуртожитки є власністю держави — таке рішення виніс Господарський суд Львівської області. Проте Львівський апеляційний господарський суд та Вищий господарський суд України залишили право власності на гуртожитки за ТОВ «Львівавтокомплектація».
«Півтори тисячі мешканців гуртожитків ЛАЗу стали заручниками узаконеного кріпосного ладу, — прокоментував в інтерв’ю «Голосу України» народний депутат України Ігор Васюник. — Склалася надзвичайно кричуща ситуація. По-перше, гуртожитки, які будувались за державні кошти, всупереч законодавству України передають у статутні фонди приватних акціонерних підприємств. І що найгірше — суди в Україні продовжують визнавати законність приватизації гуртожитків».
Народний депутат вважає, що львів’яни опинилися заручниками незаконних судових рішень, махінацій нових власників збанкрутілих підприємств. Мешканців трьох гуртожитків на вулиці Науковій, В. Великого та Кульпарківській можуть в прямому розуміння слова перепродати: «Це називається не інакше, як узаконений кріпосницький лад. Керівництво «Львівавтокомплектації», попри мораторій, вже уклало понад десять протиправних угод на відчуження приміщень гуртожитків».
Народний депутат України Ігор Васюник надіслав запит до Генерального прокурора з вимогою перевірити факти порушень мораторію на відчуження гуртожитків або їх частини посадовими особами ТОВ «Львівавтокомплектація» та за наявності підстав розпочати кримінальне провадження щодо посадових осіб.
Львів.
 
jonny_darДата: П`ятниця, 23.11.2018, 08:24 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 14
Репутація: 0
Статус: Offline
наша страна, что поделать
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024