ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Четвер, 03.07.2025, 15:40
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як швидко бойлер може нагріти воду?
maxmer3Дата: Середа, 28.05.2025, 10:51 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Багато хто, купуючи бойлер, замислюється над тим, скільки часу йому знадобиться, щоб нагріти воду до комфортної температури. Це питання є особливо актуальним у великій родині, де гаряча вода використовується постійно — для душу, миття посуду або прання. Все залежить від кількох факторів: об’єму бака, потужності нагрівального елемента, температури води на вході та бажаної температури на виході.

Наприклад, бойлер на 80 літрів із ТЕНом потужністю 2 кВт може нагріти воду з 15 до 60 градусів приблизно за 2–2,5 години. Якщо ж бак менший — наприклад, 50 літрів — процес буде швидшим, а для великих баків понад 100 літрів потрібно значно більше часу. Я особисто перевірив це на практиці, коли встановив бойлер на 100 літрів у себе вдома. У перший же день я заміряв час нагріву — майже три години. Мені стало цікаво, чому так довго, і я почав детально вивчати технічні характеристики.

Варто враховувати і температуру холодної води, яка поступає в бак. Узимку вона може бути значно нижчою, і це подовжує час нагріву. Крім того, важливу роль відіграє стан нагрівального елемента: якщо ТЕН вкритий накипом, ефективність нагріву суттєво знижується: https://cheline.com.ua/news....-459425 . Я стикався з ситуацією, коли через кілька років використання бойлер став гріти повільніше. Після очищення ТЕНу все повернулося до норми.

Також деякі моделі мають функцію прискореного нагріву або два нагрівальні елементи, які можна вмикати одночасно. Це дуже зручно, коли потрібно швидко отримати гарячу воду. З власного досвіду скажу, що перед покупкою бойлера краще одразу враховувати не лише об’єм, а й потужність пристрою, адже саме вона найбільше впливає на швидкість нагріву.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2025