ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Субота, 20.04.2024, 09:30
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Дозвілля » Хоббі » Новини про космос (порадьте сайти з новинами на тему космосу)
Новини про космос
kyrylobadaДата: Понеділок, 27.03.2023, 22:09 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Як утворюються зорі, планети, галактики? Як виник Всесвіт? Дуже б хотілося почитати новини на тему загадок космосу. Хто-небудь знає подібні ресурси, але не на розважальних сайтах, месенджерах або соцмережах.
 
andriyluckiyДата: П`ятниця, 31.03.2023, 15:37 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Новини про космос можна почитати наприклад ось тут - https://ostannipodii.com/c/nauka_ta_tekhnika/kosmos/. Я дізнався, наприклад, що вчені ще не знають, що насправді відбувається в чорних дірах, а лише навколо них; що існують протиріччя в тому, як виник Всесвіт, або що їх навіть може бути нескінченна безліч.
 
andriyluckiyДата: Неділя, 28.05.2023, 13:56 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Фотографія Габбла із сяйливими зорями приховує таємницю
Найближче до Землі яскраве зоряне скупчення Мессьє 4, яке знаходиться на відстані близько 6 000 світлових років від нас, складається із сотень тисяч зірок. НАСА за допомогою свого легендарного космічного телескопа "Габбл" виявило в його центрі чорну діру, маса якої приблизно у 800 разів перевищує масу Сонця.

"Без "Габбла" неможливо займатися наукою такого роду", - сказав у пресрелізі НАСА Едуардо Вітраль з Наукового інституту космічного телескопа, який керує науковими місіями апарату.

Ця чорна діра рідкісна: це не маленька чорна діра, які блукають нашою галактикою (за оцінками вчених, тільки в нашій галактиці Чумацький Шлях їх налічується близько 100 мільйонів). І це не одна з монструозних "надмасивних" чорних дір, які перебувають у центрі більшості галактик, у тому числі нашого Чумацького Шляху. Радше, нове спостереження являє собою цікаву чорну діру "проміжної маси", дивина, про яку в учених є багато запитань - наприклад, чому вони можуть бути такими рідкісними?

Чорні діри утримують неймовірну масу, їх гравітаційне тяжіння настільки сильне, що навіть світло не може вирватися назовні. Як же дослідники виявили докази існування невидимого об'єкта? Вони вивчили спостереження Габбла за Мессьє 4 за 12-річний період, дивлячись за тим, як зорі рухалися біля ядра скупчення, "як бджоли, що рояться навколо вулика", - вказали в НАСА.

Автори дослідження, нещодавно опублікованого в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, визначили, що на рух зірок, скоріш за все, впливає потужний центр гравітації. Вони не змогли реалістично пояснити поведінку зірок іншими силами, наприклад, щільністю зірок поблизу ядра. Докази вказують на сингулярну чорну діру, щось відносно невелике на тлі величезної Мессьє 4.

"Вона занадто мала, щоб ми могли пояснити її інакше, ніж поодинокою чорною дірою", - зазначив Вітраль.

Однак розкриття справи про цікаву силу в центрі Мессьє 4 все ще триває. Хоча докази існування чорної діри переконливі, все ж таки є ймовірність, що в грі можуть брати участь інші сили, наприклад, раніше невідома активність зірок і фізика.
Прикріплення: 0076619.jpg (186.1 Kb)
 
irenashevelaДата: П`ятниця, 12.04.2024, 21:47 | Повідомлення # 4
Подполковник
Група: Пользователи
Повідомлень: 125
Репутація: 0
Статус: Offline
А які знаєте сайти з новинами про освіту в Україні?
 
dogma911015Дата: П`ятниця, 12.04.2024, 21:49 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 87
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата irenashevela ()
А які знаєте сайти з новинами про освіту в Україні?

Для мене один з найбільш авторитетних порталів, що присвячений освіті в Україні Залік https://zalik.org.ua/ . Тут завжди можна знайти свіжі новини, аналізи та статті про події та тренди в освітній сфері. Крім того, рекомендую також звернутися до державних сайтів, вони також надійно інформують про всі аспекти освіти в країні.
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Дозвілля » Хоббі » Новини про космос (порадьте сайти з новинами на тему космосу)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024