| millermarkmillermark26 | Дата: Субота, 21.02.2026, 21:33 | Повідомлення # 1 |
|
Майор
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Планую придбати нічну оптику, але ніяк не можу визначитися що буде практичніше тепловізор чи прилад нічного бачення. Потрібно комфортно пересуватися у темряві, бачити обстановку навколо та розрізняти деталі. Інформації багато і вона суперечлива, тому складно зрозуміти що реально краще обрати. Підкажіть, де можна нормально розібратися в цьому питанні?
|
| |
|
|
| kravecaleksandr930 | Дата: Субота, 21.02.2026, 21:55 | Повідомлення # 2 |
|
Майор
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Привіт. Сам довго вагався між цими варіантами коли підбирав обладнання для себе, тому добре розумію вашу ситуацію. Тепловізор чи прилад нічного бачення https://www.thorsen.com.ua/blog....nnia-14 , на сайті Thorsen є детальна стаття, де доступно пояснено різницю між цими технологіями та їх реальне застосування. Якщо важливо саме орієнтуватися в темряві та бачити дрібні деталі, то прилад нічного бачення буде значно практичнішим рішенням, адже тепловізор показує лише теплові контури без нормальноі ідентифікаціі об’єктів. Після прочитання матеріалу я чітко зрозумів що мені потрібно і вже на цьому ж сайті знайшов відповідні моделі з європейськими комплектуючими, у підсумку замовив монокуляр нічного бачення THORSEN PVS-14 NVD-G2-1A. Раджу ознайомитися зі статтею, після неї вибір стає набагато простішим.
|
| |
|
|