ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Субота, 04.10.2025, 15:56
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як правильно вибрати бойлер
dimon161987dimДата: П`ятниця, 08.08.2025, 08:32 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Щоб бойлер служив довго та забезпечував стабільну подачу гарячої води, до його вибору варто підійти уважно. На власному досвіді я переконався, що поспіх у цій справі може призвести до зайвих витрат і незручностей. Насамперед слід визначитися з об’ємом бака. Якщо у вас невелика сім’я з двох людей, зазвичай вистачає 50–80 літрів, але для родини з 4–5 осіб краще розглядати моделі на 100–150 літрів. Тут важливо враховувати не лише кількість мешканців, а й звички споживання води — наприклад, якщо часто користуєтесь ванною, то потрібен більший об’єм.

Не менш важливий параметр — тип нагрівального елемента https://nabuduvaly.com/yak-vyb....rashchi . Сухий ТЕН дорожчий, але він менш схильний до утворення накипу і працює довше без потреби ремонту. Мокрий ТЕН гріє швидше, проте вимагає періодичного очищення. Я колись вибрав бойлер з сухим ТЕНом і забув про обслуговування майже на п’ять років, тоді як попередня модель з мокрим потребувала чистки щороку.

Варто також звернути увагу на внутрішнє покриття бака. Емальовані та склокерамічні баки добре захищені від корозії, але потребують обережного використання — різкі перепади температури можуть пошкодити покриття. Нержавіюча сталь служить довше, однак такі моделі зазвичай дорожчі.

Ще один нюанс — енергоефективність. Сучасні бойлери мають теплоізоляцію, що допомагає довше зберігати температуру води та знижує витрати електроенергії. Для мене це стало вирішальним фактором, адже економія на рахунках за світло відчутна вже за кілька місяців.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2025