| ivanlitosenko | Дата: Понеділок, 23.02.2026, 08:52 | Повідомлення # 1 |
|
Полковник
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Вітаю всіх любителів спінінга! Помітив, що навесні щука часто ігнорує великі воблери, хоча восени на них клювала чудово. Чому так відбувається? Може, я щось не так роблю з проводкою, чи у неї в цей час просто інший раціон? Поділіться своїми спостереженнями щодо її поведінки.
|
| |
|
|
| shankovskiyea | Дата: Понеділок, 23.02.2026, 10:15 | Повідомлення # 2 |
|
Полковник
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Твої спостереження абсолютно вірні, і тут справа у фізіології риби. Перед нерестом у неї все черево забите ікрою, тому вона просто не може ковтати велику здобич. Твоя рибалка весною на щуку https://ukrainianfishing.com.ua/categor....-shhuku буде набагато успішнішою, якщо перейдеш на невеликі віброхвости або вузькі коливалки. Я сам раніше припускався такої помилки, поки не почав вивчати біологію хижака. Дуже допоміг ресурс Український Риболов, де детально описано життєвий цикл риб у наших широтах. Там чітко сказано, що в холодній воді метаболізм повільний, тому щука береже сили й не ганяється за швидкими цілями. Спробуй максимально уповільнити рухи приманки, роби довгі паузи до торкання дна. Такий підхід завжди рятує мене у безклевіння. Бажаю тобі знайти підхід до зубастої та отримати насолоду від процесу!
|
| |
|
|