ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Четвер, 19.09.2024, 03:36
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Конкурс
AДМДата: Понеділок, 28.05.2012, 09:40 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Оголошується конкурс на найкращий прогноз результатів виборі до ВР України.
Вибори 2012 - одна з найважливіших політичних подій.
Хто добре аналізує політичні події та процеси ?
Хто може передбачити хід і результати виборчої кампанії ?

За найцікавіший та найвлучніший прогноз - гарний приз !

Зараз приймаються прогнози щодо того, хто з ким обєднається, хто піде на вибори, хто з ким буде після виборів....
Прогнози щодо того, хто пройде в ВР і з яким результатом приймаються до дня голосування

Також можна викладати міркування щодо того чи будуть змінювати Закон про вибори і чи дійсно відбудуться вибори
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 29.05.2012, 13:02 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: впевнені
Повідомлень: 46
Репутація: 0
Статус: Offline
Ось такий є прогноз:

Николай жаленко
ПР програє вибори.Зробить це арифметично і обгрунтовано,надасть можливість взяти опозиції 230-250 голосів. Опозиційні і недуже депи залізуть в м*якенькі крісла в Парламенті...Пар народу буде випущено.Через три місяці ПР буде мати за 300..Тушкування буде на рівні конвеєру. Основна стратегія наступних виборів-вибори Президента....в Парламенті.
 
AДМДата: Неділя, 07.10.2012, 09:39 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Парламентські вибори опозиція продала, – Возняк

Парламентські вибори опозиція продала, бо боялася взяти на себе політичну відповідальність за ситуацію в державі до 2015 року.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив головний редактор журналу «Ї», виконавчий директор українського центру міжнародного ПЕН-клубу Тарас Возняк.

За його підрахунками, враховуючи сьогоднішні рейтинги політичних сил, Об’єднана опозиція і партія «УДАР» разом отримають за партійним списком 106 депутатів. Щодо інших партій, то, на думку Возняка, влада буде намагатися зменшувати результати «Свободи», а партії Королевської, навпаки, підтягувати.

Стосовно мажоритарників, то, як нарахував Возняк, по Львівській області реальні шанси пройти до парламенту має 5 кандидатів, загалом по Західній Україні – 11, а якщо додати ще Київ і решту України, то 30-40 кандидатів.

Отже, як зазначив політолог, опозиція у майбутньому парламенті може отримати максимум 146 депутатів. «А це означає повне фіаско на цих виборах, на жаль, не тільки опозиції, а й України в цілому», – сказав він.

За словами Возняка, якби вибори відбувалися за партійною системою, то опозиція мала би шанси отримати реальну більшість. Натомість тепер, використовуючи мажоритарників, більшість може отримати Партія регіонів. При цьому політолог нагадав, що за новий виборчий закон про перехід до змішаної системи голосувала в тому числі і нинішня опозиція.

«Партія регіонів, яку реально підтримує близько 20%, насправді отримає 50-60% голосів», – вважає Возняк.

Говорячи про причини того, чому опозиція здала ці вибори, він зазначив, що в Україні в нинішніх умовах парламент маргіналізований і став фактично лише «машиною для голосувань». Значно важливішими для опозиції є президентські вибори 2015 року.

Водночас, за словами Возняка, хоч парламент зараз не відіграє великої політичної ролі, але він залишився ще єдиним механізмом, який міг би змінити систему влади і обмежити повноваження Президента Януковича. Хоча для цього опозиції, звичайно, не вистачить 146 голосів.

Тому на думку політолога, завдання-мінімум для опозиції на цих виборах – отримати 150 плюс один мандат, тобто блокуючий пакет, аби не допустити внесення змін до Конституції щодо обрання президента у парламенті.

Також Тарас Возняк наголосив на тому, що на вибори все-таки треба йти і треба голосувати, бо шанси змінити ситуацію таки ще є.
 
AДМДата: Четвер, 18.10.2012, 18:21 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій прогноз на вибори 2012.

16.10.12, 20:07
ВАРТА

Хочу з вами поділитися власними міркуваннями, підрахунками і прогнозами на вибори, що наближаються.Мені не раз вдавалося передбачити політичні події в Україні, спробую це зробити ще раз.Прошу не судити строго, це лише моє, особисте бачення ситуації і спроба проаналізувати хід передвиборної кампанії.Усі приведені нижче цифри, грунтовані на моїх власних розрахунках, носять суб'єктивний характер і виписані мною після аналізу десятків екзит полів і аналізу ситуацій в мажоритарних округах.
Отже, у ВР обираються 450 депутатів,з них 225 за партійними списками і 225 по мажоритарці.
За партійними списками зможуть здолати 5% бар'єр 5 партій.
ПР, -получит 28% (з урахуванням фальсифікацій і підтасовувань)
КПУ, -відповідно 9%
Удар, - 18%%
ОО, - 17%%
Свобода, - 8%
Усі інші партії,що не пройшли у ВР, - 20%.
Таким чином, після пропорційного розподілу 20% голосів партій, що не пройшли,ми матимемо наступну картину:
ПР, -отримує 79 мандатів
КПУ, - 25 мандатів.
Удар, - 51 мандат,
ОО, - 48 мандатів.
Свобода,-22 мандати.
По мажоритарних округах картина трохи інша.З урахуванням підтасовувань, фальсифікацій, і провокацій з боку виборчих комісій, результати будуть наступними:
ПР, -отримає 75 мандатів,
КПУ, - 16 мандатів.
Удар, - 30 мандатів.
ОО, - 39 мандатів.
Свобода, - 20 мандатів.
Незалежні кандидати і від партій, що не пройшли- 45 мандатів.
Таким чином за партійними списками і по мажоритарці разом отримаємо наступний результат:
ПР, - 79+75=154 мандати,
КПУ, - 25+16=41 мандат,
Удар, - 51+30=81 мандат.
ОО, - 48+39=87 мандатів.
Свобода, - 22+20=42 мандати.
Незалежні,-45 мандатів.
Щоб отримати більшість в парламенті необхідно набрати 226 голосів.Нинішня влада, - ПР+КПУ набирають за моїми підрахунками разом 154+41=195 мандатів.Опозиція, якщо вона зможе здолати міжпартійні розбіжності зможуть набрати Удар+ОО+Свобода, разом 81+87+42=210 мандатів.Для створення більшості і тим,і тим голосів не вистачає.Таким чином доля майбутньої більшості в парламенті залежатиме від позиції і політичних поглядів і принциповості незалежних депутатів.Якщо нинішня влада зможе купити грошима,посадами,або погрозами більше 30 незалежних і створить свою більшість, то серед опозиційних партій знайдуться декілька десятків "тушок - перебіжчиків", і правляча більшість зможе вирости до 245-250 депутатів.В цьому випадку в найближчі три роки Україна приєднається до митного союзу, зникнуть залишки свободи слова, Європа введе санкції,подібні до білоруських і так далі
Все може кардинально змінитися, за умови, що опозиція зможе швидко і злагоджено виробити загальну позицію дій і притягнути у свої ряди 18-20 незалежних депутатів демократичних поглядів, які неодмінно пройдуть до парламенту самостійно.Якщо зуміють створити більшість, то це буде велика противага президентові, що дозволить почати демонтаж нинішньої антинародної влади.Я оптиміст і вірю в силу, розум і чесність тих за кого ми віддамо свої голоси.
Роблю висновок.Доля України залежатиме від 30-40 депутатів мажоритарників, які захочуть продати себе по-дорожче.Хто проявить більшу розторопність та наполеглевість,-влада,чи опозиція,той і переможе.
 
AДМДата: Середа, 24.10.2012, 08:57 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Ото найкращий прогноз. Але не написано, що потім бцуде ...
Yuriy Sytnyk
Вибори, особисте.
На жаль на вибори потрібно йти. З одного боку розумію що вибір є доволі умовним, як товари на прилавку радянської крамниці. Все краще десь приховане. З іншого боку, якщо не вибрати з того що є, залишишся голодним.
Найгірше з партіями. Пам'ятаючи вислів Івана Франка, про хитрі писки за спиною кожної з партій, а також мінімально будучи обізнаним з тим, про що виборцю ніхто публічно не повідомляє, відчуваєш себе повним ідіотом. Худобою яка приречено йде на бійню. Втішає те що з'являється дедалі більше людей котрі прокидаються і усвідомлюють - порятунок майбутнього держави та нації є справою власних рук, а не маріонеток у Верховній Раді.
Але про це після виборів. На разі зробити свій вибір між прохідними "опозиційними" партіями допомагає лише особисте. І саме з особистих міркувань я голосуватиму за "Удар". І не лише тому що люблю бокс, а фронт у мене викликає антипатію за визначенням. У моїй родині голосуватимуть і зо "Батьківщину", з особистих міркувань, ймовірно і за "Свободу". Така собі родинна демократія. Навіть такі інтелектуали та моральні авторитети як Богдан Дубневич закликають голосувати за одну з цих трьох політичних сил. Так що залишається лише прислухатись до цієї глибокої думки. Хотілось би за Ющенка. Така собі ностальгія за Майданом. Але від його постмайданівської діяльності верне як від регіональної родинної ковбаски.
З мажоритарниками не так зле, але важче. По-перше далеко не всіх знаю, по-друге, хочу їм вірити але життєвий досвід стримує. Тому знову лише особисті враження та припущення.
Округ 115. Сихів.
Улюблений мій персонаж на цьому окрузі це духовний Юра Путас. Дуже цікаво скільки духовно, перепрошую, душевно хворих проживає в межах цього округу. Стільки голосів отримає. Чоловік взяв кредит, має особисті борги, а так самовіддано хоче ощасливити сихівчан. Шкода грошей. Особливо своїх, бо повернення боргів не входить у сферу духовності Путасів.
Епізодично стикався з Ростиславом Новоженцем. Колоритний чоловік. Дуже гарно дивився би у Верховній Раді в тандемі з Іриною Фаріон чи Юрком Михальчишиним. Шкода, але на відміну від останніх його шанси примарні.
Фаворитами вважають тут представника кошерної опозиції Михайла Хміля, та ударівську телезірку Дмитра Добродомова. Щодо першого, то мене не надихає його довготривале чиновницьке минуле та раптова політична активність. А другий занадто відверто піарив себе на телеканалі самого засекреченого львівського олігарха, одночасно переконуючи себе та інших що це не так, і його передачі та його вибори то цілком різні речі.
На мою думку недооцінюють Романа Федишина, за котрого, живучи на Сихові та околицях, я би і віддав свій голос. Так, знаю що монополісти на істину його записали як майбутню "тушку". Але він лише теоретично може нею стати, на відміну від уже готових, котрих піарять як живих. Знову ж таки, добре знаю особисто, тому можу рекомендувати. На відміну від конкурентів, Роман витрачає свої гроші, зароблені протягом двадцяти років важкої праці, займається благодійністю постійно і має достатній політичний досвід.
Решту не знаю зовсім або знаю та чув дуже мало, тому про них промовчу.
Округ 116. Залізничний район.
Простий район. Ірина Фаріон розлякала всіх, за винятком молодого регіонала Богдана Хруставчука та ударівця Андрія Березюка, котрих не маю щастя знати особисто, як і пані Ірину. Не хочу образити всіх інших спраглих мандата і, можливо, навіть достойніших від згаданих, але вони не так розпіарені та не мають за собою розкрученого партійного бренду. Знаю що моя родина на Левандівці голосуватиме за Фаріон. Це логічно і мабуть потрібно. Сесії Верховної Ради стануть більш видовищними. А говорить пані Ірина часто мудрі речі та й словом володіє вельми майстерно.
Щодо регіоналів на всіх округах. Це у них психотренінг такий? Знаєте, як у Японії колись примушували менеджерів виходити непристойно одягненими на вулиці та верещати якісь дурниці. Після того вони здобували імунітет до складних ситуацій в бізнесі. Певно у наших регіоналів них немає ні котів, ні бабусь. Тому вони безстрашні.
Округ 117. Франківський район.
Найважчий. Тому що свій, рідний.
Почну з того що потрохи стаю вегетаріанцем. Боюся що в родинну ковбаску додають якісь секретні ГМО і людина може перетворитись у регіонала.
Відкрив для себе такого цікавого чоловіка як Валерій Бебик і львівську піраміду. Серйозно. Мені імпонують люди нестандартні, навіть якщо свої коментарі у ФБ починають звертанням "Фейсбук". Шкода втрачати таку людину в тенетах політики, направду, його популяризація альтернативної історії важливіша.
З великою приємністю буду згадувати круглі столи та бесіди з Олегом Соскіним. Головне щоби вночі не снились єнакієвські медузи та олігофрени-бандократи. Пану Олегу дорікають що він очолює партію Дубневича-Соскіна. Послухайте одного та другого і Ви зрозумієте що таке прихвостні олігархів і придумали. Тому що перший, точніше перші, просто винахідники якогось сумнівного анкера до шпал, а Олег Соскін справжній науковець. У категоричності оцінок та колориту епітетів пан Олег сміливо конкурує з Ростиславом Новоженцем, з Юрком Михальчишиним, і навіть з Іриною Фаріон. Щиро зичу пану Олегу не залишати активну політичну діяльність після виборів.
Найкреативніша все-таки Оксана Юринець. Ну просто класна...Її чекає велике політичне майбутнє, якщо ми й далі дозволимо партіям та політикам керувати нашим життям. Як на мене, ще трішки рано їй у парламент. Тут я згоден з паном Соскіним, котрий це озвучив в ефірі 24-го каналу.
Спілкувався також з пані Надією Оксенчук. Вона знаний у Львові освітянин і складає позитивне враження, проте щоби стартувати з таких позицій у Верховну Раду це замало. Кандидування від партії, лідер якої близький до діючої влади, теж не піде їй на користь. Хоча, як і для багатьох інших учасників цих парламентських перегонів, сама участь у них може стати непоганим стартом у політику.
Ще одна жінка на нашому окрузі це Куспись Світлана Анатоліївна, котра вже двічі кандидувала на мера Львова. Але в проміжках між виборами особливо не проявляла свою активну громадську та політичну діяльність, можливо це у неї просто хобі таке, приймати участь у якихось виборах.
Найбільш щедрий на рекламу самого себе, найузгодженішого кандидата, це Ігор Васюник. І бігборди у нього найбільші. Львів'янам правда більше відомий його старший брат Іван, котрий довгий час був вірним соратником Ющенка, а згодом віце-прем'єром у другому уряді Тимошенко. Він мабуть і посприяв тому щоби молодший брат Ігор, у період з 2005 по 2010 рік, займав "хлібні посади" в НАК " Нафтогаз України" та "Укрзалізниці". Як на мене це не підстава голосувати за пана Ігора, дуже все це схоже на купівлю парламентського крісла. Звісно за чесно зароблені гроші.
Свій вибір я зупинив на Тарасу Стецьківу. Всі закиди його опонентів мені відомі, але знаючи Тараса вже з двадцять років, не можу йому дорікнути у політичній непослідовності, депутатському заробітчанстві та інших, притаманних більшості політиків, гріхах. Це один з небагатьох професійних політиків який себе не заплямував та, скажу трохи пафосно, не зрадив нас, тих хто були з першого дня на Майдані.
Так що решті кандидатів я бажаю успіхів та перемог в майбутньому та толерантності у часі теперішньому.
Округ 118. Личаківський.
Поверхнево знайомий з Ярославом Свелебою, тому, на жаль, не можу оцінити його політичного потенціалу. Достатньо радикально налаштований чоловік - це моє, теж поверхневе, враження.
Щодо парашутиста, екс-свободівця Снєгірьова, нічого доброго сказати не можу. Про інших просто не нічого не знаю, окрім двох основних претендентів.
Колоритні постаті. Я завжди захоплююсь людьми котрі щось уміють робити краще від мене та від більшості інших людей. Колись я захоплювався грою в шахи Андріана Михальчишина, молодого гросмейстера, котрий нам, першорозрядникам, проводив, як тапер модно називати, майстер класи. Тепер захоплююсь ерудицією та миттєвою реакцією Юрія Михальчишина під час дебатів. Погоджуюсь що молодий, гарячий, але без сумніву вартий того щоби бути в парламенті. Головне щоби не зіпсувався. Бо ще добре вогонь і воду не пройшов, а тут відразу мідні труби.,,
Щодо його головного опонента, Богдана Дубневича, то він якби мовчав то мав більше шансів. Зловживати та розкрадати в радянські часи могли справді люди хоробрі. Ну попався, посадили, всяке буває. Але робити з себе борця з режимом це вже явна неповага до електорату. Електорат хоче щоби його дурили елегантно або переконливо. А тут ні те ні се. Гасло "жодного голосу партії регіонів" хтось йому добре придумав, а "моя програма-Юлі волю" це вже навіть занадто для пустомитівських селян. Не такі вони вже й прості як виглядають. Досить у парламенті одного Дубневича-Ярослава, хтось мусить і господарку пильнувати.
В межах області мені орієнтуватись важче, тому лише штрихами.
Округ 119. Броди.
Думаю тут лідер Ірина Сех, котрої особисто не знаю і заочно від якої не в захваті. Можливо конкуренцію складе ударівець Іван Щепанкевич. Теж з ним не знайомий. Хоча, можливо, серед інших кандидатів є більш достойні люди але, на жаль, про це мені теж не відомо.
Округ 120. Городок.
Вся інформація в ЗМІ була навколо протистояння Ярослава Дубневича та Тетяни Чорновіл. На мою особисту думку "Батьківщина" цей округ здала. Ці дешеві шоу з обливанням фарбою та каскадерські трюки в стилі Джекі Чана, сильно змахують на самопіар, як і проникнення на об'єкт N 1 в нашій нещасній державі. Як би я був завершеним циніком то міг би запідозрити , що хтось в штабі ОО взяв у братів гроші та дав трохи Тані, щоби вона погралась у вибори. Можливо й на цьому окрузі є сильні та достойні кандидати, але брак інформації.
Округ 121. Дрогобич, Трускавець, Борислав.
Залишилось 20 кандидатів після того як "Удар" зняв Олеся Старовойта. Серед них кілька відомих на загал політиків. Особисто з ними не знайомий, то ж, керуючись інформаційним сміттям із зомбоящика, підозрюю що лідер там об'єднаний кандидат - Роман Ілик.
Округ 122. Яворів.
Очевидно тут буде протистояння Тараса Козака та Василя Пазиняка. Не знайомий з паном Василем але щиро зичу йому перемоги. Дуже добре пам'ятаю діяльність Тараса під крилом Медведчуків і маю достатньо інформації про його здобутки та надбання. Просто сумно. Хтось міг би цинічно сказати що кандидат купляє місце в парламенті, роздаючи людям дещицю, раніше вкраденого в держави, тепер у вигляді подачок. Я цього сказати не можу бо пан Тарас видав молитовник, у якому був його портрет, а наговорювати на людей, близьких до Бога, то гріх.
Округ 123. Перемишляни.
Дивний край. Колись там балатувався до обласної Ради. Веселі були часи....
Отже, найбільш активний там Тарас Батенко, якого теж звинувачують у співпраці з владою. Навіть регіонал Писарчук. Ну той певно з ревнощів, видно пан Тарас не прийшов до пана Петра за благословенням. Проте я поважаю Левка Лук'яненка і чув хороші відгуки про Батенка в Києві, від людей, думку яких теж поважаю. Можливо я чогось не знаю, але викладаю тут лише особисті думки та враження.
Зате там аж двоє екс-свободівців. Екс-депутат обласної Ради Заваруєв, відомий скандалом зі зміною прізвища, та гріхами бурхливої молодості, і чинний депутат обласної ради Остап Канака, всесвітньо відомий як виконавець мега-хіта "А коса у дівчини райдуга"... Так, є проблеми у "Свободи" з кадрами. Всього на пакості влади не спишеш.
Від "Удару" йде відома львів'янам Лариса Федорів, журналіст, письменник та видавець. Поважна пані, але мені не знайома.
В останній вагон застрибнув Василь Шкляр, чия поява на окрузі була для багатьох несподіванкою. З задоволенням перечитав твори Василя Шкляра ( "Ключ" мені сподобався більше ніж "Залишинець") і ніяк не можу зрозуміти навіщо це все йому. Хоча це може бути хитрий хід і наступний роман прославить Перемишлянщину на весь світ.
Від "Батьківщини" кандидує пані Лідія Котеляк, про яку раніше, на жаль, нічого не чув. Це нічого не означає, бо й вона про мене теж певно нічого не чула.
Ну і ще один кандидат, знаний перемишлянець, Михайло Сірків. Знаю пана Михайла вже давно, поважний чоловік, але не знаю хто чи що його спонукало влазити в це осіннє болото перемишлянських напрямків, що за совітів були дорогами.
Округ 124. Сокаль.
Тут теж є кілька, на широкий загал відомих, кандидатів. Про них нічого цікавого не скажу але якби я мешкав у тому окрузі то чітко би знав кого обирати. Це Василь Абаїмов, трьохразовий чемпіон змагань за звання Голови смт Добротвір. Веселий, компанійський чоловік, котрий зараз очолює львівське відділення асоціації мерів міст України. Прихильник місцевого самоврядування зі збільшеними повноваженнями. І знову ж таки, просто знаю людину з хорошого боку, лише особисте...
Округ 125. Старий Самбір.
За які такі випробування у минулому, цей гірський край тепер заслужив стільки благодійників? Ще кілька таких виборів і пам'ятники Степану Бандері будуть стояти у кожнім селі, як за совітів Лєніни. Там будують, там ремонтують, безкоштовно юридично консультують та ще й, злі язики кажуть, гроші дають. Навіть найповжніший львівський нотаріус зірвалася з затишку кабінету у цей благословенний край, до світлого майбутнього. Взагалі всі оті поважні та грошовиті люди дуже мудрі. Ну потратиться, не пройде, скажімо, в парламент благодійник пан Лопушанський чи найвправніший правник пан Пукшин. Зате яка реклама і скільки часу на цілющому, свіжому карпатському повітрі. Все багаті мають якусь вигоду, а бойки та гуцули ще більшу, правда зрідка. Така собі ідилія. Але я би на місці виборців всі дари приймав, чемно дякував, а проголосував за Андрія Тягнибока. Андрій, певно не так добре розбирається у тонкощах ювенальної юстиції як Ігор Пукшин, але його ставлення до цієї проблеми, як і до багатьох інших, мені імпонує.
Округ 126. Стрий.
Пригадую як там балотувався Віталій Антонов, теж було весело. Шкода що він тоді не пройшов, зате отримав стійкий імунітет до політики.
Майже не знаю теперішніх кандидатів, навіть того Канівця, котрий суднобудівельник. Звичайно мені, як і більшості львів'ян, відомий Олег Канівець, Василь Рябошапко, та Ігор Осташ. Проте моїх особистих симпатій серед них немає. Можливо Андрій Кіт, по рекомендації товариша.
Як резюме хочу сказати лише те, що ми дуже мало знаємо і цікавимося навіть тими людьми, котрих нам пропонують, або котрі пропонують себе самі. І дуже далекі ми від козацької демократії, де свого кандидата в отамани не те що шукали перед виборами, а знали наперед достойного та просили взяти владу. І не кожен хотів, бо то була ноша почесна і важка. А як би який лихвар чи корчмар пхав в отамани свого протеже то швидко б позбувся голови, як і той хто сам в отамани прийшов проситись.
О часи, о звичаї...
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024