ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
Вівторок, 07.05.2024, 02:22
Ви увійшли якГість | ГрупаГості" | RSS
"
Сайт  Повідомити друзям про ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ     [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Вибори » Мажоритарка Львівська область » Виборчий округ №126
Виборчий округ №126
AДМДата: П`ятниця, 18.05.2012, 19:25 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Округ № 126 Стрийський та Жидачівськийрайони, міста Стрий та Моршин

Цей округ має перспективу стати найбільш непередбачуваним з усіх виборчих округів Львівщини. Саме тут можуть перетнутись інтереси багатьох середовищ, політиків, бізнесменів. Різкий політичний кульбіт, продемонстрований під час третього пленарного засідання сесії Львівської обласної ради місцевим підприємцем, депутатом облрадивід партії Тигіпка "Сильна Україна" Андрієм Котом, свідчить про його політичні амбіції. Раніше, після вливання цієї політсили до Партії регіонів, представник агропромислового бізнесу, власник агрохолдингу «Оліяр», торгової марки «Майола» оголосив про свій вихід з провладної партії. А вже15 травня головуючий на сесії Львівської облради оголосив про те, що екс-голова фракції «Сильна Україна» Андрій Кіт вступив до фракції «УДАРу». З однієї сторони, це говорить про те, що у випадку, якщо Віталій Кличко на всеукраїнському рівні так і не приєднається до КОДу, його партія стане колектором усіх тих,хто не зможе отримати мандат на балотування від «офіційної опозиції» у вигляді Комітету опору диктатурі. З іншого боку, цей перехідсвідчить про серйозні наміри Андрія Богдановича іти на вибори та перемагати. Адже навіть якщо усім зрозумілі українські реалії ведення великого бізнесу та його залежність від влади, кандидування від «навколоопозиційного» УДАРу є набагато перспективнішим, аніж від тієї ж «Сильної України» чи Партії регіонів.

Також тут, очевидно спробує поборотись за місце в парламенті екс-голова ЛОДА Микола Кміть . Як президент IDS Group, найпотужнішого в Україні виробникамінеральних вод, Микола Іванович володіє достатнім капіталом, щоб дозволити собі побавитись у велику політику. Його близькі стосунки з міністром надзвичайних ситуацій Віктором Балогоюдає йому можливості розраховувати на сприяння з боку місцевої влади. Сьогодні політичнаактивністьекс-губернатора не надто вирізняється динамікою. Стандартні привітання з святами, робота громадських приймалень, допомоги потребуючим. Але при бажанні цей актив можна буде достатньо швидко конвертувати в підтримку виборців. Голосів може йому також додати і висунення від формально опозиційної Української народної партії, від якої Микола Кміть балотувався в депутати Львівської обласної ради.

Поки що між цими двома кандидатами точиться заочне змагання за право користуватись підтримкою влади на місцях у вигляді адмінресурсу, впливу на виборчі комісії або ж, принаймні, гарантувати собіневтручання влади у виборчу кампанію. Водночас на кого б влада не поставила, жоден з них не буде публічно позиціонувати себе як кандидат від влади. Цю роль, швидше за все, зіграє хтось з голів РДА, який і концентруватиме на собі усю критику опозиції.

Не менш драматично розгортається боротьба за кандидування на цьому окрузі в таборі опозиції. Тут, перш за все, варто згадати про екс-депутата Львівської облради, екс-голову фракцій «Нашої України» та «Батьківщини» Олега Канівця. Він першим розпочав підготовку до виборчої кампанії в обласних та місцевих ЗМІ, активно запрацював благодійний фонд «Добре серце». Післятого, як в липні минулого року він очолив Львівську обласну організацію «Української партії», Олег Канівець розпочав боротьбу за право балотуватись від КОДу. Коли стало зрозуміло, що в Києві Українськапартія не входить вчисло учасників Комітету опору диктатурі, Канівець здійснив неочікуваний для багатьох крок, ініціювавши об’єднання УП та Громадянської партії Анатолія Гриценка – ще одного учасника об’єднавчих процесів. Важко спрогнозувати, що таке об’єднання дасть Гриценкові на всеукраїнському рівні, а от Канівець отримав право говорити про альтернативну опозицію, і, відповідно, висувати кандидатів уже не від імені альтернативної опозиції.

Пікантності ситуації додає ще й те, що, донедавна, основним можливим конкурентом Олега Канівця був Ігор Осташ, екс-депутат Верховної Ради, екс-посол України в Канаді. Цих двох потенційних кандидатів об’єднують давні дружні стосунки, адже саме Олег Канівець був керівником двох переможних виборчих кампаній Ігоря Осташа, а також і помічником Ігоря Івановича, як народного депутата. Тому перед Канівцем поставала серйозна дилема, зокрема морального плану, якби Осташ таки захотів балотуватись до Верховної ради. Однак, коли останній зрозумів, що не здобуде прихильності в київських очільників КОДу, то почав поступово згортати свою активність на окрузі. Власне, саме така втрата Осташем шансів стати єдиним кандидатом від КОДу пов’язана з показовою для цього об’єднання трагікомічною ситуацією, яка дуже яскраво демонструє слабкемісце об’єднаної опозиції.

На початку цієї весни абсолютно несподівано для львівських представників КОДу виплило прізвище командувача ВМС України в 2006 – 2010 рр. адмірала Ігоря Тенюха.Незважаючи на те, що уродженець Стрийщини Тенюх справді багато зробив для українізації флоту України, можливість його кандидатуваннямісцевими елітами була сприйнята різко негативно. Перспективи його виборчої кампанії, навіть від КОДу, але за відсутності місцевої команди та відповідних фінансів виглядають доволі сумнівно. Вирішальну роль в призначенні Тенюха об’єднаним кандидатом зіграли його давні дружні стосунки з Віктором Швецем, куратором Львівщини від БЮТу та бажання нардепа зберігати впливи у майбутній фракції КОДу в парламенті та в партії, зокрема. Наразі Тенюх має шанси залишитись кандидатом від КОДу, але це, швидше за все, не відіб’є бажання бути обраними до парламенту в його суперників.

Власне, боротьба між цими опозиційними важковаговиками загрожує стабільності хитких домовленостей усередині львівського КОДу та може призвести до абсолютно непрогнозованих варіантів розвитку – від створення альтернативних опозиційних об’єднань, на взірець «КОДу №2» довзаємного порушення домовленостей про спільну участь у виборах найбільших партій-учасників КОДу. Одне очевидно, перегони за право кандидувати від імені опозиції будуть тривати максимально довго, тому не варто очікувати негайного оголошення кандидатів на округи від КОДу у Львівській області – ключовій для української опозиції на парламентських виборах2012 року.

Олександр Іванюк
 
AДМДата: Вівторок, 29.05.2012, 16:17 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Одномандатний виборчий округ № 126 (Центр – місто Стрий)

1. Стефанишин (НУ)

2. Канівець (ГП)

3. Швець (Батьківщина)

Межі: міста Моршин, Стрий, Жидачівський, Стрийський райони. Кількість виборців – 153 655.
 
AДМДата: Середа, 25.07.2012, 19:58 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline
Партійці Стрийської «Батьківщини» заявляють, що узгодженим кандидатом від Об'єднаної опозиції має бути патріот рідного краю, людина без сумнівного політичного минулого.

Наталя Брус, голова Стрийської районної організації ВО «Батьківщина» у коментарі коренспонденту Вголосу зазначила: «Сьогодні продовжуються дискусії щодо узгодженого кандидата від Об'єднаної опозиції на нашому окрузі. На Стрийщині так виходить, що найбільшим «опозиціонером» себе вважає Олег Канівець. Він не має жодного відношення до «Батьківщини». Більше того, на місцевих виборах у 2010 році він йшов кандидатом до Львівської обласної ради від фальшивої «Батьківщини» зрадника Деньковича, був третім номером у списку. Чи має він моральне право сьогодні бути кандидатом в народні депутати від Об'єднаної опозиції, яка зветься «Батьківщина»? Ну, зрадник і моральне право…Не може така людина представляти Стрийщину у Верховній Раді. Таке рішення було ухвалене на засіданні Бюро».

Лілія Цалин, голова Стрийської міської організації ВО «Батьківщина» підкреслила: «Кандидатуру Олега Канівця ми не підтримуємо категорично, про що є відповідне рішення Бюро нашої організації. Він зробив все на місцевих виборах 2010 року, щоб «Батьківщина» не пройшла ні в Львівську міську, ні в обласну ради. Він вів себе винятково як ворог «Батьківщини». Крім того, що важливо, він в своєму житті поміняв надто багато партій…»
 
AДМДата: Вівторок, 14.08.2012, 20:34 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 363
Репутація: 0
Статус: Offline


ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів в мажоритарних округах Львівщини



Центральна виборча комісія 13 серпня зареєструвала трьох кандидатів у виборчих округах Львівщини.

№ 126 в.о. Рябошапко Василь Іванович

народився 16 червня 1956 року в місті Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, начальник служби безпеки, стадіон "Арена-Львів", член Політичної партії "НОВА ПОЛІТИКА", проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "НОВА ПОЛІТИКА".
 
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ » Вибори » Мажоритарка Львівська область » Виборчий округ №126
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024